Starship Air
Vill Du synas här, eller har jag missat något ? skicka då ett e-mail till mig på nedanstående mailadress. 

Do you want to present any information here, please e-mail me at the address shown below.


sberge@starshipair.comInformation om flygutbildning och dess olika varianter kommer inom kort på en länk här. 
NEWS/Nyheter

Karlstads flygplats nedläggningshotad !!
Jag har aldrig tyckt något om Luftfartsverket och dess funderingar angående flygplatser om vilka som ska leva eller inte leva. Men att man inte inser den potential Karlstads flygplats har med sitt strategiska läge. Underlag finns det att bedriva regionala flygningar såväl till Stockholm/Arlanda och varför inte Stockholm/Bromma ?
Definitivt finns det underlag för flygtrafik till Köpenhamn. Idag flygs den linjen av Skyways flera gånger dagligen. Till Arlanda ett fåtal avgångar på vardagar. En del chartertrafik men i väldigt liten skala mot vad som kunde vara aktuellt. Skulle vara väldigt roligt att se någon charterarrangör öppna linjer från Karlstad till syd Europa och övriga delar av världen. Kapacitetsmässigt klarar flygplatsen av det, både för flygplanen, rullbanan är ju till och med längre än bana 08/26 på Stockholm/Arlanda och där får man både upp och ner Boeing 747 utan större problem. Man behöver väl inte satsa så stort på en gång, men börja använda Karlstad som en charterflygplats och göra den mer lönsam att resa ifrån än, som många idag gör, pendla till Oslo/Gardemoen. Man kanske skulle kunna tänka sig en connection-hub, dvs starflygplats Karlstad som sedan går via Malmö/Sturup eller Köpenhamn för vidare färd ut i Europa eller övriga delar av världen. Flygplatsen har ju ett mycket bra läge, bra utrustning både för passagerare och flygplan.

Jag tycker att de boende både flygande och inte flygande ryter till i det här ärendet och ser till att Karlstads flygplats får vara kvar. Visst den kan säkert bedrivas privat också men för flygets del tycker jag själv att Luftfartsverket borde se möjligheterna med flygplatsen istället för nackdelarna. Man varken kan eller får lägga ner en flygplats i den här regionen. Flyget är en viktig bas och kommer med all säkerhet att växa om man bara får intresserade bolag , både flygbolag, charterföretag och varför inte businessjet satsningar. Det finns en hel del stora industrier i Värmlands området som kan och borde se till att utnyttja fördelarna med flygplatsen. 

Det är verkligen dags att visa att flygplatsen behövs och att den är en tillgång för Luftfartsverket och inte en belastning !!


Flygdagar 2004,
April
13-19 Sun N'Fun, Lakeland, Florida

Maj
15 Nordiska Segelflygdagen. Öppet hus hos segelflygklubbar
21-23 Aerofair 2004, North Weald, Essex, England

Juni
5-6 EAA Chaper 222 huvud FlyIn på Barkarby flygfält
12 Flygdag i Halmstad
12-15 KZ Rally, Stauning, Danmark
18-20 Avia Expo, Lyon-Bron, Allmän och Sportflygintresse

Juli
9-11 PFA Rally, Kemble Airfield, England
19-25 Farnborough Flygutställning, England


Juli-Augusti
27 Juli - 2 Augusti EAA Airventure, Oshkosh
9-14 VM i Aerobatic, Ljungbyhed
13-15 RV FlyIn Höganäs
13-15 Kräftstjärtsvängen, Siljansnäs